Fietstocht 20 augustus

Het was een wat opmerkelijke dag voor sommige leden van Thailand Zakelijk. Ze waren opvallend sportief gekleed, sommige zelfs in korte broek, bijna allemaal droegen ze een petje. Dit was duidelijk geen business as usual. En dat klopt. Leden van Thailand Zakelijk waren namelijk door André Breuer van Recreational Bangkok Biking uitgenodigd om een fietstour door Bangkok te komen maken op zijn spiksplinternieuwe fietsen.

André begon zijn fietsbedrijf zo'n 16 jaar geleden. Veel toeristen hebben via zijn fietstochten een veel beter beeld van Bangkok gekregen. En tegelijkertijd een kijkje achter de schermen van het leven in Thailand. Zijn klassieke 'Color of Bangkok' tour voert door de authentieke wijk Yannawa en brengt de vaak verbaasde bezoekers met een bootje naar Phra Pradaeng, de groene longen van Bangkok.

De ogenschijnlijk onvermoeibare fietsers van Thailand Zakelijk, een club die bekend staat vanwege haar doorzettingsvermogen, doorkruisen het park dat koning Bhumibol er liet aanleggen, bezoeken een lokale kinderopvang, wat tempels en kijken bij een Muay Thai boksschool.

André fietst zelf mee. De beste manier om zijn nieuwe sportieve fietsen te testen. Want ook al staat het toerisme op dit moment in Thailand nagenoeg stil, een echte Thailand Zakelijk ondernemer kijkt hoe dan ook naar de toekomst. André heeft genoeg ideeën: er komt een tocht waarbij je eerst met de trein naar Ayutthaya gaat en dan daar gaat fietsen. Hoe leuk is dat?

LEST WE FORGET...

15 augustus 2020, werd op de erebegraafplaatsen te Kanchanaburi stilgestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden, en werden alle slachtoffers herdacht van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië.

Op de twee erevelden van Kanchanaburi zijn Nederlandse krijgsgevangenen begraven die omkwamen bij de aanleg van de beruchte Birma spoorlijn. De ceremonie in dit bijzondere herdenkingsjaar was in goede samenwerking voorbereid met de Britse ambassade en de British Legion.

Nog steeds zijn wij degenen die gevochten hebben voor onze vrijheid zeer dankbaar voor dat deel waaraan ze direct of indirect, bewust of onbewust, hebben meegewerkt. Dankbaar omdat we dat onbevreesd, zonder angst voor Japanners, kunnen en omdat WIJ nu nog leven na die 75 jaar en in vrijheid deze herdenkingen kunnen en zullen blijven houden. Dat zijn we voor ons gevoel verplicht.

Zakendoen, netwerken, contacten leggen, veel of weinig geld hebben of verdienen - vallen in het niet als we laten doordringen wat het deze mensen heeft gekost. Deze herdenking zal net als bij alle andere herdenkingen de, in vergelijk onbelangrijke, dingen doen wijken. In het drukke zaken bestaan hebben (gunnen) we ons vaak te weinig tijd om er bij stil te staan.

Ondernemers met belangstelling om in Thailand zaken te doen of met vragen daarover zitten goed!

Martien Vlemmix, oprichter en boegbeeld van Thailand Zakelijk, is even in Nederland. Kennis over ondernemen in Thailand was nog nooit zo dichtbij!

Geïnteresseerden zijn op 4 september aanstaande welkom om met Martien een kop koffie te drinken in lunchroom Le Boulevard in het Brabantse Oosterhout (tussen 13.00 en 16.00 uur). In de stichting Thailand Zakelijk hebben zich zo'n 70 Nederlandse ondernemers verenigd die in Thailand dagelijks actief onderdeel zijn van het zakenleven. Zij zijn bereid hun kennis, ervaringen en contacten te delen met nieuwe ondernemers. Dat is kostbare informatie die in Nederland niet bij banken of via de overheid te vinden is.

Elke maand zijn er in Thailand in Bangkok en Hua Hin bijeenkomsten waar ondernemers en belangstellenden elkaar vrijblijvend ontmoeten. Een snelle, maar ook plezierige manier om praktisch en betrouwbaar advies te krijgen en mensen te leren kennen. In september kan dat nu dus voor het eerst (maar niet voor het laatst) ook in Oosterhout. Thailand Zakelijk (voorheen MKB Thailand) is opgezet door samenwerkende Nederlandse ondernemers in Thailand. Drijvende kracht is Martien Vlemmix, inmiddels meer dan 35 jaar ondernemer. Hij doet al bijna 20 jaar zaken met en in Thailand. Ontmoet Martien en andere bestuursleden van Thailand Zakelijk in Oosterhout (NB). Aanmelden is niet nodig. Le Boulevard in Meerstoel 8, 4904 SV, Oosterhout (NB)..

Kunt u niet op 4 september? Maak dan een afspraak via martien@thailandzakelijk.com

Succesvolle en druk bezochte meeting Stichting Thailand Zakelijk (STZ)


Netwerkborrel bij Say Cheese Hua Hin

Op donderdag 30 juli was Hua Hin weer aan de beurt. Het was beredruk! En dat geeft aan dat de stichting aan het groeien is. De netwerkborrel is een uitstekende plek om elkaar beter te leren kennen en gedachten uit te wisselen. Samen sta je tenslotte sterker... Dat er ook gelachen mag worden en het een gezelligheid van jewelste is moge duidelijk wezen.

Ook member worden van Stichting Thailand Zakelijk? Meld je nu aan op deze link, je kunt je online aanmelden en desgewenst online betalen.

Share on facebook

Help helpen in Thailand! Een maaltijd kost 20 baht, iets meer dan een halve euro. Met 1000 baht, 2000 baht of 29 euro helpt u al 50 Thai – jong en oud - aan een onmisbare voedzame maaltijd. Met 2000 baht/58 euro zijn dat er 100! Elk bedrag is zeer welkom! Vast zeer bedankt. Khop Khun Mak Krap!


Beste Nederlanders met hart voor Thailand,

Overal in Thailand steken Nederlanders de handen uit de mouwen om berooide slachtoffers van de Corona-crisis te helpen. Ze koken dagelijks honderden maaltijden en delen die gratis uit. Vaak al wekenlang. Ze houden dat vol dankzij donaties van lokale bedrijven, kennissen, vrienden en familie. Maar het aantal Thai zonder geld groeit snel, vooral door instorten van het toerisme. De rijen wachtenden voor de uitdeeltafels groeit elke dag. Het lukt niet meer om iedereen te helpen. En de crisis is nog lang niet voorbij. De vrijwilligers hebben structureel meer geld nodig om dagelijks maaltijden de bereiden. Dat is voor hen niet altijd gemakkelijk te organiseren. Laten we eerlijk zijn: Ook wij zouden niet zo snel doneren aan een of twee projecten ver weg van mensen die we niet kennen.

Centrale inzameling moet meer opleveren

Daarom hebben wij – Hans van den Born, Martien Vlemmix, Rob Hurenkamp en Jos Campman – ons als actieve Nederlanders in Thailand met naam en toenaam verenigd in het comité ‘Help Helpen in Thailand’. Om centraal extra geld in te zamelen. We sluizen het binnengekomen geld direct en volledig door naar die voedselacties waar op dat moment extra middelen nodig zijn om aan de vraag te voldoen. Projecten van of met Nederlanders die we als betrouwbaar hebben leren kennen. En die zich de afgelopen tijd hebben bewezen.

Lees verder...

Share on facebook

De hele wereld is in de ban van het coronavirus. Iedere dag worden we overspoeld met berichtgeving over het coronavirus. Vaak is het negatief. En dat is logisch in tijden van een crisis.


Toch is er ook genoeg positief nieuws te melden rondom corona.

Nederland - (laatste update: 20 april 2020) - Daling aantal ziekenhuisopnames Het RIVM meldt op 20 april 75 nieuwe geregistreerde ziekenhuisopnames. Dat zijn er 35 minder dan een dag eerder. Het geregistreerde dodental is 67 toegenomen. Verder daalt het aantal coronapatiënten op de IC nog steeds iedere dag. Dit gebeurde op 8 april 2020 voor het eerst.

Eerste landen versoepelen maatregelen. Oostenrijk heeft als eerste land in Europa de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld: Kleine winkels en parken zijn weer open. Begin mei mogen, als het goed is, ook grotere winkels, winkelcentra en kappers hun deuren weer openen Midden mei volgen mogelijk hotels en restaurants Grote evenementen blijven tot zeker eind juni verboden. Maar de verwachting is dat nog wel langer kan duren.

De situatie in Thailand toont volgens de gegevens van de Thaise overheid lage cijfers m.b.t. het aantal nieuwe geïnfecteerden. 14 Thaise artsen hebben een bericht naar de Thaise regering gestuurd om hen te waarschuwen voor de gevaren van een voortijdige versoepeling van reisbeperkingen en sluitingen in het hele land. Ondertussen neemt de druk toe van mensen en bedrijven om de scholen te heropenen, de winkeldeuren, restaurants en winkelcentra te openen. De groep artsen heeft een voorstel van 5 punten ingediend. De regering zegt dat het besluit hoe en wanneer de beperkingen moeten worden versoepeld, zodat ze kunnen aankondigen voordat de noodtoestand op 30 april afloopt.

We zijn er nog niet, maar ik wil toch iedereen een hart onder de riem steken in deze bizarre tijden. Laten we positief blijven denken en hopen dat binnenkort het licht weer aan gaat... Rest mij nog te zeggen dat de MKB borrelavonden in Mei tot nader order zijn komen te vervallen.

Thailand zakelijk organiseert in samenwerking met de N.T.C.C. & de N.V.T. alsmede de Nederlandse Ambassade een feestelijke avond in Sheraton Grande, Sukhumvit Bangkok op 13 Februari 2020.


Wat kunt u zoal verwachten op deze avond:
De Biggles Big Band bestaat uit 23 professionele musici en staat onder leiding van conductor Adrie Braat. Zie video


Ook musical ster & oude bekende Ante Monteiro zal er zijn... Ze speelde 2 jaar de hoofdrol in de musical “Mama Mia” in het Beatrix Theater Utrecht. Ze zal dus zeker wat “Abba” hits ten gehore brengen. Zie video

Ook is Thomas Berger bereid naar Bangkok te komen! Bekend in Nederland, gast optredens o.a. bij de TOPPERS in de A’dam arena, enkele keren bij programma van Jan Smit "Beste zangers van Nederland". Zie video

DJ miss More (Marjolijn Abbink) de bekende party dj zal er ook zijn. Ze was al 10 x NL-kampioen “Taekwondo” en haar dagelijkse bezigheid: trainster van de M.E. politie. Zie video

Donderdag 13 February 19:30 - Sheraton Grande Sukhumvit, Grand Café “Bar Su” (simpel via BTS Asoke en MRT) Toegang is GRATIS. Softdrinks en alle bieren slechts 100 baht, wijnen 200 baht (buiten de ruimte worden drank coupons verkocht 5 voor 500 baht om het aan de bar sneller te laten verlopen. Voor belangstellenden is er een groots buffet vanaf 18.00 op de 1e verdieping, kosten 1.250 baht. Je kunt hier reserveren.

Sponsoren: Okura-, Indigo-, Sheraton- en Mermaid- hotels, alsmede de KLM en Gevah Invest.

Netwerk borrelavond - 16 januari 2020


Wie houdt er niet van chocolade? Chocolade is niet alleen lekker; er valt ook een heleboel over te vertellen en te proeven… Koen Seynaeve van Chocolate Boulevard heeft op de netwerk borrelavond de aanwezigen aangesteld als testpanel. Proeven en beoordelen.

Chocolade in alle soorten, bonbons en pralines… Een heuse traktatie! Koen Seynaeve van Chocolate Boulevard is een chocolade telg in hart en nieren, hij kan er eindeloos over vertellen en mag met trots een Meester-Chocolatier genoemd worden.

Koen is druk doende met de marketing om de Aziatische markt online te gaan voorzien met zijn kwailiteitsproducten uit België. Interesse? Neem contact op...

De Dag van de Ondernemer in Bangkok - 15 november 2019


De Nederlandse ambassadeur in Thailand, Kees Rade, reikte vandaag namens Thailand Zakelijk en MKB-Nederland een speciale oorkonde uit aan 8 Nederlandse ondernemers die in Thailand zaken doen. Het is een oorkonde voor getoonde lef, creativiteit en doorzettingsvermogen. Dat gebeurde op een speciale 'Dag van de Ondernemer'-bijeenkomst in Bangkok. 'De Dag van de Ondernemer' is in Nederland een MKB-traditie, maar de schijnwerper werd vandaag dus voor het eerst ook in Bangkok gericht op kleine en middelgrote ondernemers in Thailand. De 8 ondernemers die een oorkonde ontvingen zijn Marcel Canters van Lasermed, Koen Seynaeve van Chocolate Boulevard, Onno Stienen van Onoff Spices, Alex Binnekamp van Bumanco CFO Services, Frans Goergen van Web Design & Development, Henk Kiks van B-Quick, Aart van der Pol van de VMI Group en Martijn Bolhoeve van Guesthouse en Restaurant Say Cheese in Hua Hin. In een volle The Hangover Bar sprak de ambassadeur de gasten toe. Onno Stienen van Onoff Spices vertelde over de uitdaging om in Thailand biologische gewassen te laten verbouwen. Volgens goed Thais gebruik was er ook eten. Door Pieter van Roon van The Hangover en Onno Stienen werd pad thai en een kipgerecht aangeboden. Er waren pralines uit het chocolade atelier Chocolate Boulevard van Koen Seynaeve en worstenbroodjes van Tops Toko van Fred den Broeder. Wat ons betreft wordt de Dag van de Ondernemer ook in Thailand een traditie.

Kom ook op 15 november naar - De dag van de ondernemer...


Op vrijdag 15 november is het de Dag van de Ondernemer. MKB-Nederland besteed daar veel aandacht aan en wij, Stichting Thailand Zakelijk, sluiten ons vol enthousiasme aan. Zoals je weet, zetten wij Nederlandse ondernemers in Thailand geregeld in het zonnetje. Stichting Thailand Zakelijk reikt voor het eerst oorkondes uit aan Nederlandse zakenlieden in Thailand. Het is een oorkonde voor getoonde lef, creativiteit en doorzettingsvermogen. Iedereen is welkom, wij hopen dus dat je er op 15 november (vanaf 16 uur in The Hangover in Bangkok) bij kunt zijn. Rond (19.15 uur) zal de ambassadeur Kees Rade oorkondes uitreiken aan een aantal ondernemers. Kom ook, en help ons om ondernemers in het zonnetje te zetten. Je bent van harte welkom.

Let op! Aanstaande vrijdag (20 september) is er een bijzondere netwerkborrel bij Say Cheese in Hua Hin.

Onno Stienen van ONOFF SPICES presenteert zijn echte Thaise zoetzure woksaus. U kunt proeven en u krijgt een flesje mee naar huis (en dat is mooi, want de producten van ONOFF SPICES zijn niet in Thailand te koop). Uiteraard ontmoet u er ook andere Nederlanders die in Thailand leven en zakendoen. Zo wordt ook deze netwerkborrel weer nuttig en gezellig!

Mazars onlangs uitgeroepen tot een van de beste bedrijven om voor te werken in Azië 2019.

Rob Hurenkamp, RA, (Managing Partner of Mazars in Thailand) : "Dit is een geweldige prestatie voor ons allemaal, en we zijn trots op wat we voor onze medewerkers doen. Deze prijs is voor alle Mazariërs. Zonder de beste werknemers zouden we nooit een van de beste werkgevers kunnen zijn."

De stichting namens Martien Vlemmix feliciteerd Mazars met deze geweldige prestatie!

Op 15 augustus eren we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Azië door middel van herdenkingen en kransleggingen in Kanchanaburi en Chunkai.

Uiteraard is iedereen welkom bij deze herdenkingen, om deze reden zal de Ambassade voor vervoer vanaf Bangkok zorgen. Heeft u interesse? Laat het de ambassade dan vóór 5 augustus aanstaande weten met hoeveel personen u deel zou willen nemen via ban-pcz@minbuza.nl. Programma van die dag:
07:45 – 08:00 uur - Verzamelen bij de Nederlandse ambassade: 15 Soi Tonson, Ploenchit Road, Bangkok 10330. * Bij voldoende aanmeldingen via de ambassade zal de NTCC centraal vervoer organiseren; hiervoor wordt een eigen financiële bijdrage gevraagd.
08:00 – 11:00 uur - Om 08:00 vertrek naar Kanchanaburi (bij voldoende aanmeldingen)
11:00 – 11:30 uur - Verzamelen bij Thailand-Burma Railway Centre (TBRC) in Kanchanaburi.
11:30 – 12:00 uur - Start ceremonie op Erebegraafplaats Don Rak.
12:00 – 12:10 uur - Vertrek naar Erebegraafplaats Chungkai.
12:10 – 12:30 uur - Start kranslegging op Erebegraafplaats Chungkai.
12:45 – 15:00 uur - Lunch in Kanchanaburi. * Bij voldoende aanmeldingen via de ambassade (25>) zal de Stichting Thailand Zakelijk een lunch organiseren bij een lokaal restaurant; hiervoor wordt een eigen financiële bijdrage van 100 THB per deelnemer ter plekke geïnd *
15:00 – 17:30 uur - Vervoer terug naar Bangkok.

Nooit te warm voor een lekkere Tom Poes.
Of toch wel bij temperaturen rond de 40 graden?

Op de dag dat het in Nederland zelfs warmer was dan in Thailand hadden we dan de Tom Poes oprichtings meeting bij DE HUISKAMER van onze nieuwe stichting. Dat samen met warme koffie in de bloedhitte was toch wel een speciale ervaring die alleen wij kunnen bedenken.

Maar zo speciaal is ook de enorme belangstelling voor de nieuwe stichting van veel nieuwe aanmelders die allemaal meer advies en directe info over Thailand nodig hebben. Wel nu, daar zijn we voor!

Meerdere daarvan sloten zich nu al bij ons aan en onze PR campagne moet zelfs nog beginnen. De acties zoals we bespraken tijdens de echte stichting vergadering die volgde. Heeft u de middag gemist dan is het zeker niet te laat omdat we ook persoonlijke afspraken maken met u als de tijd dit toe laat. Dat dan helaas zonder Tom Poes, maar wel met koffie en advies en hopelijk wat minder warm...

Thailand Zakelijk heeft iets te vieren.

Bent u een happer, een kantelaar, een prikker, een splitter, een likker of een verbouwer? Volgens de oerhollandse Hema zijn dit 6 manieren waarop u een tompoes kunt eten. Voor de chiquere happers onder u: een tompouce. Wij bieden u er graag een aan. Daar is een reden voor. De Stichting Thailand Zakelijk is officieel gestart en dat moet gevierd worden. Kom dus op 24 juli een tompoes eten bij Elenoor in haar lunchroom 'De Huiskamer' van bakkerij Vonk-Asmus in Oosterhout. U krijgt er natuurlijk een kopje koffie bij. Thailand Zakelijk helpt Nederlandse ondernemers die in Thailand aan de slag willen. Dat doen we met informatie en een uitgebreid netwerk van andere Nederlanders die die stap met succes al eerder hebben gemaakt. Terwijl u uw tompoes aan het kantelen of verbouwen bent kunt u ondertussen even kennismaken met de drie bestuursleden van de stichting. En u krijgt de spiksplinternieuwe folder met alles wat u moet weten over Thailand Zakelijk.

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat Thailand Zakelijk voor u kan doen, bent u al aangesloten bij Dutch MKB Thailand of wilt u de folder even ophalen voor een kennis die mogelijk geïnteresseerd is, u bent van harte welkom. Vragen staat op 24 juli vrij. Meldt u zich wel even aan. Stuur een e-mailtje naar martien@Thailandzakelijk.com U bent welkom van 3 tot 5 uur 's middags. Het adres is Zuiderhout 65, 4904 AV Oosterhout. Waarom een tompoes, vroeg u zich dat af? Een tompoes kan op minimaal zes manieren worden gegeten, weet u nu. Het is een kleine afspiegeling van hoe werken in Thailand gaat. Er zijn vele manieren, maar niet allemaal succesvol. Het is handig om te weten wie u aanspreekt, wat de cultuurverschillen zijn. Gelukkig is er Thailand Zakelijk om u daar bij te helpen. Altijd een persoonlijk op maat gemaakt advies!

Ontmoeting tussen Ricky van Stichting Thailand Zakelijk en Thomas van Leeuwen, plaats vervangende ambassadeur van de Nederlandse ambassade in Bangkok.

Zo, die kan de boeken in! Vandaag was het zover, de ontmoeting tussen Ricky van Stichting Thailand Zakelijk en Thomas van Leeuwen, plaats vervangende ambassadeur van de Nederlandse ambassade in Bangkok. Vanwege het korte verblijf van Thomas in Nederland is onze secretaris/penningmeester Ricky Hundman naar Leiden afgereisd met zoals het eerder aangekondigde zelfgemaakte taartje (gevuld met Swiss Merengue Butter Cream Citroen). Dit werd dankbaar in ontvangst genomen door Thomas. Hij waardeerde het enorm dat Ricky van Baarlo (bij Venlo) naar Leiden was gekomen voor een ontmoeting. Het was een gezellig en zeer waardevolle samenkomst. Thomas heeft Ricky toegezegd dat de Ambassade nu en in de toekomst de aanvragen van mensen die vragen hebben over zaken doen in en met Thailand, de sites van Thailand Zakelijk en de NTCC zal doorgeven zodat de mensen zelf een keuze kunnen maken. Ook mogen de flyers van Thailand zakelijk bij de Ambassade neergelegd worden. Wij hebben het volste vertrouwen in een hernieuwde, vruchtbare toekomstige samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Bangkok. Thomas, hartelijk dank voor het fijne gesprek, wij hopen dat de taart gesmaakt heeft.

Nieuwe website online

U heeft het gemerkt want u zit op de nieuwe website van stichting Thailand zakelijk. Weer een stap in de goede richting om ons te profileren als een professionele organisatie. De stichting die ten doel heeft om (startende) ondernemers in Thailand te helpen met advies en begeleiding. Wordt ook member! Gebruik hiervoor het aanmeldingsformulier. Voor slechts 65 euro per jaar heeft u een membership met alle voordelen!

Boter bij de vis - op de komende MKB - STZ netwerkavond in Bangkok.

Deze uitdrukking is misschien wel zo oud als het Nederlandse gebruik om de nieuwe haring te happen. (experts in de zaal ?) In elk geval voeren we de traditie door tot aan de andere kant van de wereld en heeft Piet voor de nieuwe haring gezorgd. Natuurlijk wel wat aangepast aan de moderne tijd en komt de traktatie per vliegtuig en niet in vaatjes per boot aan de kade. Voor slechts 100 Baht heeft The Hangover op donderdag de 20 juni dus een nieuwe haring op broodje voor u, zolang de voorraad strekt. De “boter” daar zorgt de nieuwe Stichting Thailand Zakelijk voor maar dan weer aangepast aan een andere uitdrukking: Vis moet zwemmen… Daarover zal Jaap wat meer vertellen. Nieuwsgierig? We zien u graag bij de Thailand Zakelijk avond bij The Hangover - members en niet members - jong of oud - We starten ongeveer om 18.30 uur.

De inkt is nog nat!

Na onze nieuwe KvK inschrijving nu al 6 nieuwe contacten zonder enige echte reclame of professionele website. (inmiddels online dd. 16 juni) Drie mensen daarvan nemen al de moeite om naar Oosterhout te komen voor een persoonlijk gesprek. Dat ziet er dus veelbelovend uit en geeft aan dat er behoefte is aan directe en praktisch gerichte info voor men van start gaat. Iets wat we al veel langer beweren. Niet iedereen zal ooit echt starten in Thailand of zullen hun plannen aan moeten passen om succesvol te zijn, maar we kunnen ze op de goede weg helpen. Vanzelfsprekend zullen ook onze trouwe sponsors van Dutch MKB mee gaan doen in de stichting. Want zonder vrijwilligers, sponsors en nu snel ook donaties is niets mogelijk. We kunnen hen niet genoeg bedanken...

Via Stichting Thailand zakelijk is Megan op zoek. Kunt u haar helpen om haar studie te voltooien?

Megan schrijft ons; Heeft u een bedrijf of organisatie en bent u geïnteresseerd om zaken te doen met bedrijven in Thailand en hierover een compleet GRATIS adviesrapport te ontvangen? Ik ben op zoek naar een Nederlandse bedrijf of organisatie die grote belangstelling heeft om zaken te doen met bedrijven in Thailand. Ik ga namelijk in september de minor Building Partnerships in Southeast Asia (Thailand) volgen aan de Hogeschool van Amsterdam, waarbij ik in november een maand op missie ga naar Thailand. Wat houd deze minor in? Ik leer in een half jaar tijd de taal, cultuur, geschiedenis, politiek, economie en handelswijze van Thailand kennen en deze basiskennis helpt mij om aan de slag te gaan in Thailand om meer dan 15 zakelijke meetings met Thaise bedrijven te hebben. Hiervoor heb ik dus een opdracht nodig waarmee ik aan de slag kan gaan! Wat zoek ik in uw bedrijf/organisatie? Ik zoek een Nederlandse bedrijf of organisatie die zijn producten wil verkopen in Thailand. En hierbij heb ik van u dus een opdracht nodig. Dat kan bijvoorbeeld zijn: Het vinden van een distributeur van uw producten; Het vinden van een business partner om Nederlandse expertise te bieden in Thailand; Het vinden van een geschikte locatie voor een pilot store in Thailand; Het vinden van een potentieel joint venture partner voor zakenontwikkeling in Thailand. Óf ik zoek een Nederlands bedrijf of organisatie die producten uit Thailand wil inkopen. Een opdracht zou bijvoorbeeld kunnen zijn: Het vinden van een betrouwbare fabrikant voor uw producten; Vinden van een betrouwbare leverancier van Thaise producten/services. Mijn doel is om een toevoeging te geven aan uw bedrijf/organisatie! Wil je meer hierover weten? Stuur een mail naar megan.plichta@hotmail.com met uw telefoonnummer en dan neem ik telefonisch contact met u op.